GINOP-6.2.3 – Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A GINOP-6.2.3-17-2017-00017 „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” projekt indításáról.

 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a „A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című felhívására benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, amely a Támogató döntése alapján 512 384 688 Ft, 100% intenzitású európai uniós vissza nem térítendő támogatásból a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt kap a szakképzés népszerűsítése, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatása, szakképző iskolák megismertetése.

A tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében hét új szakember alkalmazásával bővülnek azok a tevékenységek, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósulnak a 30 hónap alatt. A fejlesztés eredményeként kialakításra kerül egy Digitális Közösségi Alkotóműhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetővé az oktatásban.

A projekt lehetőséget teremt tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, kompetenciáik fejlesztése.

A beruházás befejezésének tervezett időpontja: 2020.06.15.

A projektről bővebb információt a www.nyiregyhaziszc.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:

Dancsiskóné Bakos Katalin
projektmenedzser
Tel.: 06 70 527 3094
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

 

 

 

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum sikeres pályázatot nyújtott be a GINOP-6.2.3-17-2017-00017 „Nyíregyházi Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” címmel, melyet az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat 512.384.688 forinttal finanszírozott.

A projektnyitó rendezvényre 2018. január 18-án 14.00-tól került sor a szakképzési centrum székhelyén, melynek keretében a centrum tagintézményeinek vezetői, pedagógusai kaptak tájékoztatást a feladatokról, valamint szekcióülések keretében a speciális területen közös munkában részt vevő pedagógusok tájékoztatása történt meg.

A projekt végrehajtásában a centrum mind a tíz tagintézménye részt vesz. A megvalósítás során hangsúlyt fektetünk a szakképzés népszerűsítésére, a pályaválasztás előtt állók tájékoztatására, iskoláink megismertetésére.

A tanulói lemorzsolódás csökkentése érdekében a projektben szakemberek segítségével bővítjük azokat a tevékenységeket, amelyek a szakképzés mai problémáira nyújtanak megoldást. A tartalmi fejlesztésben tanártovábbképzések, tananyagfejlesztések is megvalósulnak a 30 hónap alatt. Kialakításra kerül egy Digitális Közösségi Alkotóműhely, informatika szaktantermek, amelyek a robotika alkalmazását teszik lehetővé az oktatásban.

A projekt lehetőséget teremt tanórán kívüli programok szervezésére, amelyek egyik célja tanulóink szociális hátrányának csökkentése, a kompetenciáik fejlesztése. Színház-, múzeumlátogatás, táboroztatás is szerepel a programok között.

 

A rendezvényen készült képeket a galériában tekinthetik meg.

 

https://www.nyiregyhaza.hu/palyazat-a-tanulok-lemorzsolodasanak-csokkentese-erdekeben-2018-01-19

http://hellonyiregyhaza.hu/tartalom/2883/palyazat-a-diakokert-2018-01-22

 

Rendezvényeink:

 

Kelet Állásbörze 2019.03.27 A rendezvényen készült képeket a galériában tekinthetik meg.

Vegyipari szakmai nap 2019.04.03 A rendezvényről készült cikket ide kattintva tekinthetik meg.

Német nagykövet helyettes látogatás 2019.06.20 

Nyári Tábor 2019.07.01 A táborról készült képeket a galériában tekinthetik meg.

 

Elérhetőségek

 

4400 Nyíregyháza, Dugonics u. 10-12.


E-mail: centrum@nyiregyhaziszc.hu


Telefon: 42/512-371

 

Hírlevél

Adja meg az email címét és értesítjük minden újdonságról

Search