Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 9.
SZC

    A szakképzés ifjú tehetségei

    Az országos szakmai versenyeken szép eredményt elért tanulóit köszöntötte a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

    A szakképzés ifjú tehetségei

    A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is megrendezte a Nyíregyházi Szakképzési Centrum a Szakképzés Ifjú Tehetségei elnevezésű rendezvényét, melyen minden esztendőben a különböző országos szakmai versenyeken (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, illetve a Szakma Sztár Fesztivál) szép eredménnyel záró tanulókat, diákokat köszöntik.

    Gurbánné Papp Máriát az idén is büszkeséggel töltötték el a diákok eredményei. Mint azt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója az Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium területén található Központi Képzőhely aulájában elmondta: az eredmények alapján negyven diák részesülhet elismerésben, ami pénzjutalommal is jár. A főigazgató hozzátette: külön köszönetet érdemelnek a diákokat felkészítő tanárok.

    – Ezeknek a szakmai versenyeknek az is a célja, hogy erősítse a fizikai munkát igénylő szakmák társadalmi elismertségét és vonzerejét – emelte ki Gurbánné Papp Mária.

    A keddi ünnepségre dr. Kovács Ferenc is elfogadta a meghívást. A vármegyeszékhely polgármestere köszöntőjében elmondta, az elkövetkező 2-3 évben nagy szükség lesz a „dolgos” kezekre, hiszen több nagy cég is most kezdett bele Nyíregyházán a munkahelyteremtésbe.

    – A W-Scope és a Boysen együttesen közel 1600 új munkahelyet hoz majd létre a városunkban, ezeket a pozíciókat pedig lehetőleg nyíregyházi fiatalokkal szeretnénk betölteni, olyanokkal, akik itt és most végeznek a Nyíregyházán,  itt tanultak, szereztek szakmát vagy diplomáztak le, és szívesen jönnének vissza Nyíregyházára – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

    A polgármester emlékeztetett, még 2019-ben indították útjára azt a programot, ami a munkahelyteremtésre fókuszál, valamint a Nyíregyházáról elszármazott fiatalok hazahívását helyezi előtérbe. Dr. Kovács Ferenc elmondta, azok a helyi fiatalok, akik aláírták az ehhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot, rendszeresen kapják majd a város munkaerő-piaci helyzetével kapcsolatos tudnivalókat, információkat, emaileket.

    A keddi ünnepségen elhangzott: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz iskolájából közel 300 diák vett részt a különféle országos szakmai versenyeken, közülük 55-en mentesülnek az év végi vizsgák vagy egyes vizsgarészek alól. 

    Kép: Trifonov Éva
    Forrás, eredeti cikk: TG, Szabolcs Online https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/05/a-helyi-szakkepzes-ifju-tehetsegei 
    Teljes galéria:  https://www.nyiregyhaza.hu/galeriak/a-szakkepzes-ifju-tehetsege-dijatado 
    A Szabolcs Online galériája: https://www.szon.hu/galeria/a-helyi-szakkepzes-ifju-tehetsegei/1 

     

    GALÉRIA

    A szakképzés ifjú tehetségei 2023.05.09.

    szakteh23-09.jpg
    szakteh23-11.jpg
    szakteh23-02.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Lányok napja 2024

    Lányok napja 2024

    Tudod mi szeretnél lenni a jövőben vagy még keresed erre a választ?

    2024. ápr. 19.
    SZC
    Állásbörze az egyetemen

    Állásbörze az egyetemen

    Megnyitotta kapuit!

    2024. márc. 27.
    SZC
    Pí nap

    Pí nap

    A Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézet már 3. alkalommal rendezte meg március 13-án a pí napot, a matematika ünnepét.

    2024. márc. 14.
    SZC


    KIMIKK
    Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

        4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

      • Telefon: +3642512371

        E-mail: info@nyszc.hu


      2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum