Nyíregyházi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2023. máj. 9.


SZC

  A szakképzés ifjú tehetségei

  Az országos szakmai versenyeken szép eredményt elért tanulóit köszöntötte a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

  A szakképzés ifjú tehetségei

  A hagyományoknak megfelelően az idei tanévben is megrendezte a Nyíregyházi Szakképzési Centrum a Szakképzés Ifjú Tehetségei elnevezésű rendezvényét, melyen minden esztendőben a különböző országos szakmai versenyeken (Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, illetve a Szakma Sztár Fesztivál) szép eredménnyel záró tanulókat, diákokat köszöntik.

  Gurbánné Papp Máriát az idén is büszkeséggel töltötték el a diákok eredményei. Mint azt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója az Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium területén található Központi Képzőhely aulájában elmondta: az eredmények alapján negyven diák részesülhet elismerésben, ami pénzjutalommal is jár. A főigazgató hozzátette: külön köszönetet érdemelnek a diákokat felkészítő tanárok.

  – Ezeknek a szakmai versenyeknek az is a célja, hogy erősítse a fizikai munkát igénylő szakmák társadalmi elismertségét és vonzerejét – emelte ki Gurbánné Papp Mária.

  A keddi ünnepségre dr. Kovács Ferenc is elfogadta a meghívást. A vármegyeszékhely polgármestere köszöntőjében elmondta, az elkövetkező 2-3 évben nagy szükség lesz a „dolgos” kezekre, hiszen több nagy cég is most kezdett bele Nyíregyházán a munkahelyteremtésbe.

  – A W-Scope és a Boysen együttesen közel 1600 új munkahelyet hoz majd létre a városunkban, ezeket a pozíciókat pedig lehetőleg nyíregyházi fiatalokkal szeretnénk betölteni, olyanokkal, akik itt és most végeznek a Nyíregyházán,  itt tanultak, szereztek szakmát vagy diplomáztak le, és szívesen jönnének vissza Nyíregyházára – fogalmazott dr. Kovács Ferenc.

  A polgármester emlékeztetett, még 2019-ben indították útjára azt a programot, ami a munkahelyteremtésre fókuszál, valamint a Nyíregyházáról elszármazott fiatalok hazahívását helyezi előtérbe. Dr. Kovács Ferenc elmondta, azok a helyi fiatalok, akik aláírták az ehhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot, rendszeresen kapják majd a város munkaerő-piaci helyzetével kapcsolatos tudnivalókat, információkat, emaileket.

  A keddi ünnepségen elhangzott: a Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz iskolájából közel 300 diák vett részt a különféle országos szakmai versenyeken, közülük 55-en mentesülnek az év végi vizsgák vagy egyes vizsgarészek alól. 

  Kép: Trifonov Éva
  Forrás, eredeti cikk: TG, Szabolcs Online https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2023/05/a-helyi-szakkepzes-ifju-tehetsegei 
  Teljes galéria:  https://www.nyiregyhaza.hu/galeriak/a-szakkepzes-ifju-tehetsege-dijatado 
  A Szabolcs Online galériája: https://www.szon.hu/galeria/a-helyi-szakkepzes-ifju-tehetsegei/1 

   

  GALÉRIA

  A szakképzés ifjú tehetségei 2023.05.09.

  szakteh23-09.jpg
  szakteh23-11.jpg
  szakteh23-02.jpg

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Kreatív pályázat alsósoknak: storyboard

  Kreatív pályázat alsósoknak: storyboard

  Használd ki az otthon töltött időt és vegyél részt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum alsó tagozatosoknak szóló pályázatán!

  2021. máj. 14.


  SZC

  Okleveles technikusképzés indul Nyíregyházán

  Okleveles technikusképzés indul Nyíregyházán

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Nyíregyházi Egyetem együttműködésével 2021. szeptemberében egy-egy osztály kezdheti meg okleveles technikusképzés keretében tanulmányait a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban és a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégiumban.

  2021. jún. 21.


  SZC

  Kedves végzős diákok

  Kedves végzős diákok

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum valamennyi dolgozója nevében gratulálok a ballagásotokhoz!

  2021. jún. 21.


  SZC  • KIM
  • IKK
  • Európai Szociális Alap
  • Erasmus+
  • határtalanul!
  • Pénziránytű
  • Európai Kohéziós Alap
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

    4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

   • Telefon: +3642512371

    E-mail: info@nyszc.hu


   2023Nyíregyházi Szakképzési Centrum