Nyíregyházi Szakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Műhelyiskolai képzés


Alapfokú végzettséggel rendelkező, 16. életévét betöltött (vagy a Dobbantó Programot elvégzett) tanulók számára a Műhelyiskola a szakmai oktatás új megközelítését jelenti. A tanulók oktatása nem iskolai, tantermi keretek között, hanem gyakorlati helyszínen zajlik, egy mester és egy pedagógiai mentor segítségével. A Műhelyiskolában piacképes részszakma megszerzésére van lehetőség, A részszakma megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget biztosít és részszakképesítést tanúsít. Jelzi továbbá, hogy a tanuló legalább egy munkakör betöltéséhez szükséges végzettséggel rendelkezik. A Műhelyiskolában a végzettség megszerzése nem tanévhez kötött, maximum két évig tart. Minden ismeret a részszakmához kötődik, amelyet a tanuló a mesterétől sajátít el. Nincsenek kötelező közismereti tantárgyak és hagyományos értelemben vett értékelés.

A műhelyiskolai képzésben részt vevők havonta a tanév első napján érvényes minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjban részesülnek.

Partnerek / Mentorok teljes listája 2021/2022-es tanévtől (2)

NYSZC Bencs László Szakképző Iskola

Iskolánk a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szakmai képzésével foglalkozó intézmény, amely esélyt teremt diákjainak a munkaerőpiacon szakképzett munkaerőként történő elhelyezkedésére. Ezzel lehetővé téve egy minőségileg jobb élet feltételeinek a megalapozását. Legfontosabb feladatunk az esélyegyenlőség megteremtése, a munkaerőpiac igényeinek kiszolgálása. Olyan korszerű infrastrukturális feltételeket biztosítunk a szakmai ismeretek elsajátításához, amely a 21. század oktatásának és szakképzésének valamennyi követelményét biztosítani tudja. A tanulók igényeihez rugalmasan alkalmazkdó, innovatív feljesztéseket megvalósító, együttműködésre törekvő iskola.


Telefon

+36701995594

Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium

A Teleki és előd intézménye évtizedek óta gyönyörű zöldövezetben várja a szakmát elsajátítani akaró tanulókat. A korszerű módszertani tudással rendelkező oktatóknak köszönhetően jó eredményt érünk el az iskolába hátránnyal érkező tanulók felzárkóztatása, piacképes szakmák oktatása terén. Kiemelt feladatként kezeljük a tanulói lemorzsolódás csökkentését, az iskolát végzettség nélkül elhagyók oktatásba történő visszavezetését, valamint a partnereinkkel való kapcsolattartást.


Telefon

+3642278456

Széchenyi 2020