Nyíregyházi Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. okt. 8.


SZC

  „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 2021. október 8-án az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovációs Sziget standján mutatkozott be.

  „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás

  A Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum a VIII. számú főfolyás nyíregyházi szakaszára vonatkozó fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságok alapján, a Bisel módszer segítségével végzett vízminőségi vizsgálatot mutatott be, kiállításra került egy, a projekt munkafázisait, folyamatát bemutató tabló a projekt végrehajtása során készített fotókkal, vetítésre került a projekt végrehajtása során készített rövid videofilm, a minták vizsgálatához alkalmas mikroszkópok kerültek felállításra és bemutatásra kerültek a projekt végrehajtásához alkalmazott eszközök (pl. mérőbőrönd, Bisel-háló), és a Bisel-index meghatározásához felhasznált szabványtáblázat.
  A Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium iskolában működő BánkiRobot Team környezetvédelmi vonatkozású, általa fejlesztett innovációs eszközöket mutatott be.

  A kiállításra három, környezetvédelemmel kapcsolatos innovációval érkeztek:
  1. Radonmérő -do it yourself mérőeszköz, amit a diákok önállóan meg tudnak építeni és mérni tudják a környezetükben a radon szintet,
  2. PM10 - légszennyezettség-mérő eszköz, a PM10 és a PM2,5 szállópor szennyezettség értékeit méri,
  3. Underwater cyclops, víz alatti kutatórobot - víztározók egyéb vízi létesítmények feltöltött állapotban történő vizsgálatára, hibakeresésre alkalmas eszköz.

  A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum a Nyírségi vadászvacsora témában egy díszasztalt állított ki, és “sétáló” kóstoltatást végzett a fenntarthatóság jegyében ehető tányéron és villával.

  GALÉRIA

  Vadászati kiállítás 2021.10.08.

  vadaszati2021-04.jpg
  vadaszati2021-02.jpg
  vadaszati2021-05.jpg
  vadaszati2021-01.jpg
  vadaszati2021-07.jpg
  vadaszati2021-06.jpg
  vadaszati2021-03.jpg
  vadaszati-banki.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Vadászati Világkiállításon

  Vadászati Világkiállításon

  A Vadászati Világkiállításon 2021. október 5-én szakképzés témájú tematikus szakmai napra került sor, amelyet Pölöskei Gáborné Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkár Asszony előadása nyitott meg.

  2021. okt. 8.


  SZC

  Kreatív pályázat alsósoknak: storyboard

  Kreatív pályázat alsósoknak: storyboard

  Használd ki az otthon töltött időt és vegyél részt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum alsó tagozatosoknak szóló pályázatán!

  2021. máj. 14.


  SZC

  Okleveles technikusképzés indul Nyíregyházán

  Okleveles technikusképzés indul Nyíregyházán

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Nyíregyházi Egyetem együttműködésével 2021. szeptemberében egy-egy osztály kezdheti meg okleveles technikusképzés keretében tanulmányait a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban és a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégiumban.

  2021. jún. 21.


  SZC

  Széchenyi 2020