Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 8.
SZC

  Nyíregyházi sikerek a 2024-es tajvani nemzetközi tudományos vásáron

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanulója és gimnazista társa, mindketten a Zsigó Zsolt által vezetett Bánkirobot Team tagjai, kiemelkedő eredményt értek el a 2024-es Tajvani Nemzetközi Tudományos Vásáron ( TISF ).

  Nyíregyházi sikerek a 2024-es tajvani nemzetközi tudományos vásáron

  Prill Gábor, a Nyíregyházi SzC Bánki Donát Technikum 12. évfolyamos elektronika-elektrotechnikus tanulója Computer Science and Information Engineering szekcióban II. díjat kapott a HandExo című projektjével.  Ugyanebben a szekcióban Zsigó Dalma Kamilla a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanulója III. díjat szerzett a Wibrazz elnevezésű munkájával.

  A világ 27 országából érkeztek a verseny résztvevői, 630 projekt mérette meg magát, köztük olyan fejlett országokból, mint az USA, Luxemburg, Svájc, Japán és Dél-Korea, és a rendező ország Tajvan.

  A két diákprojekt a Kossuth Klub által 2023 májusában megrendezett, OTTDK versenyen nyerte el a jogot, hogy részt vehessen Ázsia egyik legnagyobb ifjúsági innovációs versenyén.

  Mindkét projekt a fogyatékos emberek életének megkönnyítését tűzte ki célul. A HandExo egy személyre szabható exoskeleton. Olyan akkumulátoros eszköz, amely lineáris szervómotorokat használ, ezeket a szakember, - akár távolról is – betanít. A 3D nyomtatással készült eszköz képes az ujjak mozgatására a rehabilitációs folyamat aktív elemeként. Az eszköz jelenleg Bluetoothon keresztül, egy applikáció segítségével vezérelhető.

  A Wibrazz projekt célja a hallássérültek életének megkönnyítése, és a hallássérült sportolók sporteseményeinek akadálymentesítése.

  A hazai versenyeken mindkét projekt jól szerepelt, hiszen a HandExo az 31 Ifjúsági Tudományos és Innovációs tehetségkutató verseny II. díjasa, a Vodafone Digitális Díj különdíjasa, és a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát medencei döntőjében a Kyndryl – Informatika, műszaki Tudományok szekcióban 1. díjat nyert.

  A Wibrazz nevű munka a 32. OTIO-n harmadik díjat kapott.

  A Tajvani verseny eredményhirdetése után mindkét projekt meghívást kapott a legnagyobb Észak-Afrikai Ifjúsági Innovációs Versenyre, amely ez év márciusában -Tunéziában kerül megrendezésre. Az I-Fest nevű verseny igazgatója, Hatem Slimane reményét fejezte ki, hogy vendégül láthatják a magyar projekteket a versenyükön.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Felvételi határidők

  Felvételi határidők

  A legfontosabb határidők a felvételivel kapcsolatosan

  2024. febr. 19.
  SZC
  Nőtt a szakképzés vonzereje

  Nőtt a szakképzés vonzereje

  A tanárok munkája végre a hobbijuk is lehet – mondta lapunknak Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. Mint kifejtette, a nagymértékű fizetésemelés segítségével erősödik a tanárok szakmai elhivatottsága. Erre azért is van szükség, mert a megújult szakképzési rendszerben új feladatok hárulnak rájuk a régiek mellett, és meg kell tanulniuk lépést tartani az olyan új technológiákkal, mint a minisztérium által fejlesztett digitális tankönyvek.

  2024. febr. 6.
  SZC
  Karácsony a Centrumban

  Karácsony a Centrumban

  135 diák vett részt rendezvényünkön

  2023. dec. 19.
  SZC


  KIMIKK
  Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

    4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

   • Telefon: +3642512371

    E-mail: info@nyszc.hu


   2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum