Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 8.
SZC

    Nyíregyházi sikerek a 2024-es tajvani nemzetközi tudományos vásáron

    A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tanulója és gimnazista társa, mindketten a Zsigó Zsolt által vezetett Bánkirobot Team tagjai, kiemelkedő eredményt értek el a 2024-es Tajvani Nemzetközi Tudományos Vásáron ( TISF ).

    Nyíregyházi sikerek a 2024-es tajvani nemzetközi tudományos vásáron

    Prill Gábor, a Nyíregyházi SzC Bánki Donát Technikum 12. évfolyamos elektronika-elektrotechnikus tanulója Computer Science and Information Engineering szekcióban II. díjat kapott a HandExo című projektjével.  Ugyanebben a szekcióban Zsigó Dalma Kamilla a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanulója III. díjat szerzett a Wibrazz elnevezésű munkájával.

    A világ 27 országából érkeztek a verseny résztvevői, 630 projekt mérette meg magát, köztük olyan fejlett országokból, mint az USA, Luxemburg, Svájc, Japán és Dél-Korea, és a rendező ország Tajvan.

    A két diákprojekt a Kossuth Klub által 2023 májusában megrendezett, OTTDK versenyen nyerte el a jogot, hogy részt vehessen Ázsia egyik legnagyobb ifjúsági innovációs versenyén.

    Mindkét projekt a fogyatékos emberek életének megkönnyítését tűzte ki célul. A HandExo egy személyre szabható exoskeleton. Olyan akkumulátoros eszköz, amely lineáris szervómotorokat használ, ezeket a szakember, - akár távolról is – betanít. A 3D nyomtatással készült eszköz képes az ujjak mozgatására a rehabilitációs folyamat aktív elemeként. Az eszköz jelenleg Bluetoothon keresztül, egy applikáció segítségével vezérelhető.

    A Wibrazz projekt célja a hallássérültek életének megkönnyítése, és a hallássérült sportolók sporteseményeinek akadálymentesítése.

    A hazai versenyeken mindkét projekt jól szerepelt, hiszen a HandExo az 31 Ifjúsági Tudományos és Innovációs tehetségkutató verseny II. díjasa, a Vodafone Digitális Díj különdíjasa, és a Tudományos Diákkörök XXIII. Kárpát medencei döntőjében a Kyndryl – Informatika, műszaki Tudományok szekcióban 1. díjat nyert.

    A Wibrazz nevű munka a 32. OTIO-n harmadik díjat kapott.

    A Tajvani verseny eredményhirdetése után mindkét projekt meghívást kapott a legnagyobb Észak-Afrikai Ifjúsági Innovációs Versenyre, amely ez év márciusában -Tunéziában kerül megrendezésre. Az I-Fest nevű verseny igazgatója, Hatem Slimane reményét fejezte ki, hogy vendégül láthatják a magyar projekteket a versenyükön.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Robot tábor

    Robot tábor

    Álmojd, tervezz, alkoss!

    2024. ápr. 26.
    SZC
    Dobogós helyezések a Szakma Sztár Fesztiválon!

    Dobogós helyezések a Szakma Sztár Fesztiválon!

    Több szakmában is dobogóra állhattak a Nyíregyházi Szakképzési Centrum iskoláinak tanulói!

    2024. ápr. 26.
    SZC
    Lányok napja 2024

    Lányok napja 2024

    Tudod mi szeretnél lenni a jövőben vagy még keresed erre a választ?

    2024. ápr. 19.
    SZC


    KIMIKK
    Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

        4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

      • Telefon: +3642512371

        E-mail: info@nyszc.hu


      2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum