Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Hírek


2021. szept. 19.
SZC

    Tirpák fesztiválon a Centrum

    Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2021. szeptember 18-19-én hagyományosan – már nyolcadik alkalommal – megrendezi a Tirpák Fesztivált, ebben az évben új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban.

    Tirpák fesztiválon a Centrum

    A városi gasztronómiai nagyrendezvényen két iskolánk – a Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola és a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum – tanulói és oktatói is képviseltetik magukat.

    A Nyíregyházi Szakképzési Centrum igyekszik minden évben aktívan szerepet vállalni a városi rendezvények lebonyolításában.

    A fesztivál középpontjában a helyi gasztronómia áll, több mint ötvenfajta étel közül válogathatnak majd a látogatók, és elkészül a város sütije is A város a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikumot kérte fel ismét, hogy készítsék el a város süteményét,- ami ebben az évben a szilvás-diós pite lesz- és ezzel megvendégelik a városlakókat szombat délután.

    Szilvás-diós tirpák pite
    1600 adag pitéhez közel ezer tojást, 40 kg lisztet, 30 kg vaníliás cukrot, 30 kg diót és másfél mázsa szilvát használnak majd fel. A süteményt csaknem ötven cukrásztanuló (illetve szaktechnikusok) készíti el, a látogatók pedig szombaton délután kettő órakor kóstolhatják meg.

    – A tirpákok imádták a diót, szinte minden kert végében állt egy diófa, ezért is adta magát, hogy ez lesz az egyik alapanyagunk. A másik ilyen pedig a szilva, ami szintén a térségben élők egyik kedvence. A pite tésztája félig kukoricalisztes kavart tészta lesz, papírtégelybe csomagolva kínáljuk majd fel, összesen 1600 darabot – mondta el Kollonay István cukrászmester, aki Strankula Katalin cukrászmesterrel és Ilkuné Pósán Zsuzsanna szakoktatóval koordinálja a diákokat a város süteményének elkészítésénél. (A projektet Takács Zoltán szakmai igazgatóhelyettes fogja össze.)

    A Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola oktatóinak és tanulóinak menüje a fesztiválon:

    • Kötött leves
    • Csülkös toroskáposzta
    • Almás lepény

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    WorldSkills - JuniorSkills

    WorldSkills - JuniorSkills

    9. és 5. helyezés

    2025. márc. 5.
    NYSZC
    Svájci-Magyar Együttműködési Program nyitórendezvény

    Svájci-Magyar Együttműködési Program nyitórendezvény

    A szakmai oktatás és vizsgáztatás módszertanának megújítása, valamint a pályaorientáció megerősítése a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban

    2025. febr. 27.
    NYSZC
    GINOP 5.2.1 mentori továbbképzés

    GINOP 5.2.1 mentori továbbképzés

    Továbbképzés a Centrumban

    2025. febr. 19.
    NYSZC


    KIMIKK
    Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

        4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

      • Telefon: +3642512371

        E-mail: info@nyszc.hu


      2025Nyíregyházi Szakképzési Centrum