Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Szakács szaktechnikus


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedését célzó munkavégzést.

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés és a logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség. 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezető szakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakács helyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segít, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedésére végzett munkát.



Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

    • Telefon: +3642512371

      E-mail: info@nyszc.hu


    2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum