Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Vendégtéri szaktechnikus


Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Turizmus-vendéglátás ágazat alapfokú iskolai végzettséggel 5 éves-, érettségi végzettséggel 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Felnőtteknek előzetes tudás és gyakorlat beszámításával rövidebb idő.
A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.



Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

    • Telefon: +3642512371

      E-mail: info@nyszc.hu


    2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum