Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Élelmezésvezető


Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.

Ha érdeklődsz az egészséges táplálkozás és diéták iránt és szeretnél hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen egészséges életmódra váltsanak megtaláltad a hozzád illő szakképesítést. 

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

510132306 Szakács szaktechnikus  

• 510132302 Cukrász szaktechnikus  

• 510132308 Vendégtéri szaktechnikus  

• 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus  

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus  

• 54 811 01 Vendéglátás-szervező  

• 52 811 01 Vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező  

• 34 811 03 Pincér

• 34 811 04 Szakács

• 34 811 01 Cukrász

• 33 7822 01 Pincér

• 33 7826 02 Szakács

• 33 7826 01 Cukrász

• 54 3434 04 Vendéglátó menedzser

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus

• 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser

• 33 811 02 1000 00 00 Pincér

• 33 811 03 1000 00 00 Szakács

• 33 811 01 1000 00 00 Cukrász

• 42 2 5123 08 20 08 Pincér

• 42 2 5124 08 20 09 Szakács

• 42 2 5122 08 20 01 Cukrász

• 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser

• 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus

• 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős

• 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező

• 2101 Cukrász

• 2103 Szakács

• 2102 Felszolgáló

• vendéglátás szálloda szakos közgazdász

• közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon  

• okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

Egészségügyi alkalmassági követelmény

510132306 Szakács szaktechnikus  

• 510132302 Cukrász szaktechnikus  

• 510132308 Vendégtéri szaktechnikus  

• 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus  

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus  

• 54 811 01 Vendéglátás-szervező  

• 52 811 01 Vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős  

• 54 811 01 Vendéglátásszervező  

• 34 811 03 Pincér

• 34 811 04 Szakács

• 34 811 01 Cukrász

• 33 7822 01 Pincér

• 33 7826 02 Szakács

• 33 7826 01 Cukrász

• 54 3434 04 Vendéglátó menedzser

• 52 7822 02 Vendéglátó technikus

• 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser

• 33 811 02 1000 00 00 Pincér

• 33 811 03 1000 00 00 Szakács

• 33 811 01 1000 00 00 Cukrász

• 42 2 5123 08 20 08 Pincér

• 42 2 5124 08 20 09 Szakács

• 42 2 5122 08 20 01 Cukrász

• 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser

• 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus

• 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős

• 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező

• 2101 Cukrász

• 2103 Szakács

• 2102 Felszolgáló

• vendéglátás szálloda szakos közgazdász

• közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon  

• okleveles vendéglátóipari üzemgazdász

Szakmai gyakorlat

34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér, 33 7826 02 Szakács, 33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser, 33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102Felszolgáló; vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.

SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Az élelmezésvezető: megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását. 

A képzés megkezdésének feltétele 

  • Bemeneti feltétel: érettségi végzettség  
  • Szakmai előképzettség:  
    •  510132306 Szakács szaktechnikus  
    • 510132302 Cukrász szaktechnikus  
    • 510132308 Vendégtéri szaktechnikus  
    • 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus  
    • 52 7822 02 Vendéglátó technikus  
    • 54 811 01 Vendéglátás-szervező 
    • 52 811 01 Vendéglős  
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős 
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező 
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges 

Minimális óraszám: 100 óra

Maximális óraszám: 180 óra

 

Képzést indító intézmény: Nyíregyházi SZC Bencs László Szakképző Iskola/ Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum



KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

    • Telefon: +3642512371

      E-mail: info@nyszc.hu


    2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum