Élelmiszer-eladó
Iskolai előképzettség
Szakmai előképzettség
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Szakmai gyakorlat
SZC SPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Az Élelmiszer eladó tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.
A képzés megkezdésének feltétele
- Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Minimális óraszám: 80 óra
Maximális óraszám: 120 óra
Képzést indító intézmény: Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum