Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Sportedző (alpesi sí sportágban)


Az alpesi sí edző célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Ismeri a sportolók hosszú távú fejlesztésének interdiszciplináris modelljét. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőversenyeket és versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában. Rekreációs szakemberként részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának, sportolási programjának összeállítását. Az alpesi sí edző tevékenységét bárhol a világon végezheti. Hitelesen és méltóképpen képviseli sportolóit, csapatát, klubját és nemzetét egyaránt. Ha fontos számodra a mozgás és szeretnél másoknak is segíteni, hogy kimagasló eredményeket érhessenek el a sportágban, akkor megtaláltad a hozzád illő szakmát.

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

sí/alpesi sí oktatói végzettség (minimum OKJ rendszerű végzettség, IVSI, ISIA végzettségek, Landeslehrer vagy ezekkel egyenértékű végzettség, aminek elbírálására a Síoktatók Magyarországi Szövetsége illetve/vagy a Magyar Sí Szövetség jogosult)

Egészségügyi alkalmassági követelmény

foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai gyakorlat

Az országos sportági szakszövetség (Magyar Sí Szövetség) által közzétett szakmai szempontok alapján sportági jártasság igazolása, szakmai ajánlás szükséges.KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

   4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

  • Telefon: +3642512371

   E-mail: info@nyszc.hu


  2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum