Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Sportedző (asztalitenisz sportágban)


Az asztalitenisz sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja az oktatáson részt vevő kezdő-, középhaladó- és haladó játékosok foglalkozásait, rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Tisztában van a sportág hazai és nemzetközi történetével. Ismeri a sportág teljes mozgásanyagát, alapvető és speciális ütéseit. Ismeri az asztalitenisz játék- és versenyszabályait. Sportágspecifikus ismereteket nyújt, kialakítja a sportági jártasságot, képességeket, készségeket fejleszt. Felismeri és gondozza a tehetséget. Tudásával segíti a fiatal utánpótláskorú versenyzők stratégiai és taktikai fejlődését. Értékeli a sportolók, versenyzők edzéseken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Felméri a sportolók, versenyzők technikai tudását és képes javítani azokat. Részt vesz mind a szabadidős tevékenységet, mind az utánpótlásversenyzők edzéseit szervező egység/intézmény munkájában. Sokoldalú szakemberként szervezi és irányítja az utánpótláskorú versenyzők és a szabadidős sportolók asztalitenisz foglalkozásait, versenyeit. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők sportolási programjának összeállítását.

Ajánlott azok számára, akik szívesen foglalkoznának játékosok felkészítésével és versenyeztetésével asztalitenisz sportágban.

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Nem szükséges

Szakmai gyakorlat

Szakmai gyakorlat területe és időtartama: versenyzői múlt vagy megfelelő asztalitenisz sportági ismeret szükséges (ennek igazolása céljából szükséges: egyesületi vagy országos sportági szakszövetségi igazolás a sportági múltról, jártasságról, elért eredményekről). Haladó szintű asztalitenisz játék bemutatása: adogatás, adogatás-fogadás, alapütések, ütéstechnikák és lábmunkatechnikák kombinatív alkalmazása, folyamatos játék kialakítása.



KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

    • Telefon: +3642512371

      E-mail: info@nyszc.hu


    2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum