Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Sportedző (ökölvívás sportágban)


Az ökölvívó sportedző szakember célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait.  Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását.  

Edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőmérkőzéseket és -versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Szükség esetén megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus, erőnléti edző, dietetikus, gyógytornász, stb.). Részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. 

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai gyakorlat

Az országos sportági szakszövetség (Magyar Ökölvívó Szakszövetség) részéről - a honlapján közzétett - szakmai szempontok szerinti sportági jártasság igazolása, szakmai ajánlás szükséges. A sportági igazolás és/vagy ajánlás kitér, az egyes különleges feltételeket érintő esetekre is, mint pl.: hallássérült, vagy más fogyatékkal élő személyek eseteire is.KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

   4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

  • Telefon: +3642512371

   E-mail: info@nyszc.hu


  2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum