Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Sportedző (snowboard sportágban)


A snowboard edző szakember, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Ismeri a sportolók hosszú távú fejlesztésének interdiszciplináris modelljét. Megtanítja a sportág szakágainak technikai, taktikai és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítő-készségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőversenyeket és versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában. Részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának, sportolási programjának összeállítását. A snowboard edző tevékenységét bárhol a világon végezheti. Hitelesen és méltóképpen képviseli sportolóit, csapatát, klubját és nemzetét egyaránt. Ha szeretsz mozogni és szívesen kipróbálnád magad edzőként, hogy segítsd a sportolók munkáját a snowboard területén megtaláltad a hozzád illő hivatást.

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

snowboard sportoktató végzettség (minimum államilag elismert sportoktató szakképesítés/szakmai képesítés, IVSI, ISIA végzettségek, Landeslehrer vagy ezekkel egyenértékű végzettség, aminek elbírálása kizárólag a mindenkori Magyar Snowboard Szövetség vagy esetleges jogutódja hatásköre)

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai gyakorlat

3 év versenyzői tapasztalat igazolása szükséges (egybefüggő vagy több részletből összeálló, összes időként is figyelembe vehető) és/vagy 3 év releváns oktatói, utánpótlás képzési tapasztalat igazolt szakmai referenciával, továbbá szükséges a Magyar Snowboard Szövetség vagy esetleges jogutódja ajánlása


KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

   4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

  • Telefon: +3642512371

   E-mail: info@nyszc.hu


  2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum