Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Sportedző (vitorlázás sportágban)


A vitorlázás sportedző olyan szakember, aki a versenyzésbe való bekapcsolódásra nevelik tanítványaikat, és tisztában vannak a sportági képességek fejlesztésének lehetőségével, a rájuk bízott versenyzők teljesítmény fejlesztésének módszertanával. Célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikáit, taktikai és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Felméri sportolói állóképességét, technikai tudását, valamint edzéstervet készít, irányítja annak végrehajtását. Edzőversenyeket és versenyeket, illetve edzőtáborokat szervez. Megszervezi és koordinálja a rábízott sportolók felkészítésében együttműködő szakemberek tevékenységét  (sportorvos, pszichológus stb.). Részt vesz a sport és egyéb szabadidős tevékenységet szervező egység/intézmény munkájában. Részt vesz a szabadidős sportolók foglalkozásai, versenyei szervezésében, irányításában. Tanácsaival segíti az egészséges életmódra törekvők táplálkozásának, sportolási programjának összeállítását.  

 

Ajánlott azoknak, akik versenyzés után szeretnének a szakmában maradni, és éreznek magukban elhivatottságot mások fejlesztésére is.

Iskolai előképzettség

Érettségi végzettség

Szakmai előképzettség

Nem szükséges

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat

Szakmai gyakorlat

Az országos sportági szakszövetség részéről - a honlapján közzétett - szakmai szempontok szerinti versenyzői múlt igazolása, valamint szakmai ajánlás szükséges. - Kereseti célú hajóvezetői képesítés, hiánya esetén megszerzésének vállalása a képzés befejezéséigKIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

   4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

  • Telefon: +3642512371

   E-mail: info@nyszc.hu


  2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum